Treci prin menopauză? Iată câteva simptome ale menopauzei.
- reliviafoundation
- May 20, 2022
- 3 min read

Menopauza este o fază normală a vieții care reprezintă aproximativ 1/3 din viața unei femei, unde speranța medie de viață în prezent este estimată la 80 de ani[1].
Chiar dacă fiecare femeie trece prin menopauză, este surprinzător să aflăm cât de puține știm despre aceasta.
În era digitală, accesul la informație se face mai ușor ca niciodată, dar se poate dovedi și confuz uneori, ca atunci când ai avut iritație și o căutare rapidă pe Google a încercat să te convingă că ai cancer. Acesta este motivul pentru care, înainte de a începe să trecem prin unele dintre simptomele comune și mai puțin comune ale menopauzei, am sublinia etapele menopauzei, astfel încât să puteți avea o idee clară asupra cronologiei.

Asociația Women Living Better explică tranziția de la stadiul reproductiv la menopauză odată cu schimbarea tiparelor hormonale[2]. Când femeile intră la sfârșitul anilor 30 sau începutul anilor 40, nivelul lor de estrogen începe să fluctueze. Menstrualele lor încep mai întâi să se apropie și apoi să se despartă. Aceasta este cunoscută sub numele de stadiul de perimenopauză și este normal să începeți să experimentați unele dintre simptomele menopauzei.
Așadar, după cum vedeți, perimenopauză, perioada premergătoare evenimentului m poate dura în jur de 10-13 ani. Adevărata afacere, menopauza, are loc abia la 50 de ani. Apare la 12 luni după ultima menstruație. După aceea, femeile intră în postmenopauză. Cifrele sunt relative, deoarece cercetarea SWAN a constatat că simptomele menopauzei și vârsta pot varia în funcție de mediul rasial și etnic și de statutul socio-economic[3].
Bufeurile și uscăciunea vaginală sunt adesea în frunte când ne gândim la simptomele menopauzei.
Alte simptome comune (oficiale) includ infecții urinare, transpirații nocturne, creștere în greutate, disfuncție sexuală, atrofie vulvovaginală, insomnie, depresie și anxietate[4]. Simptomele mai puțin obișnuite (prin cuvântul în gură) includ reacții alergice, căderea părului și a sprâncenelor, ceață cerebrală, păr grosier în bărbie, dureri articulare, osoase și musculare[5].

Acesta este motivul pentru care, dacă sunteți în prezent în menopauză sau postmenopauză, este important să faceți un screening pentru simptomele menopauzei de două ori pe an. Conștientizarea corpului și controalele regulate cu ginecologul dumneavoastră sunt foarte importante în această etapă a vieții. Scăderea estrogenului face femeile vulnerabile la probleme grave de sănătate postmenopauză, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare și osteoporoza.
Vă întrebați dacă vreunul dintre simptomele pe care le experimentați sunt într-adevăr semne ale menopauzei? Dr. Jerilynn Prior, fondatorul CEMCOR, verifică că femeile pot începe să experimenteze unele simptome devreme, chiar dacă menstruația este încă regulată. Acestea includ greață (fără legătură cu problemele hepatice sau intestinale), migrene recurente, crampe în creștere, depresie, palpitații ale inimii, simptome PMS și anxietate[6].
Având unele îngrijorări că fetele intră mai devreme la pubertate și își fac menstruația la o vârstă mai fragedă, este normal să ne întrebăm dacă unele femei intră și la menopauză mai devreme.
Este important să ne amintim că, deși deficiența sau neregularitatea nivelurilor hormonale poate duce la unele dintre efectele secundare menționate mai sus (de multe ori le luăm drept simptome), acestea pot semnala că o altă glandă sau organ nu funcționează bine.
Așadar, dacă ar trebui să iei un lucru din această postare pe blog, este că fiecare femeie are un corp diferit. Deși ajută să ai o idee generală despre simptomele menopauzei și să știi prin ce treci este absolut normal, este bine să iei în considerare că experiența ta poate varia în funcție de genetică, stil de viață, dietă și obiceiuri. Pe lângă tratamentele tradiționale pentru menopauză, femeile pot obține beneficii din luarea de suplimente pentru menopauză și adoptarea de bune practici.
Sources:
[1] [https]://[www].aafp.org/afp/2008/0901/p583.[html]
[2] [https]://womenlivingbetter.org/hormonal-changes/
[3] [https]://mds.marshall.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1244&context=[colaconf]
[4] [https]://www.healthdirect.gov.au/menopause
[5][https]://www.npr.org/sections/health-shots/2020/01/16/796682276/for-some-women-nearing-menopause-depression-and-anxiety-can-spike?t=1579251808135
[6] [https]://womenlivingbetter.org/[hormonal-changes]/
I have used the service of this tech guru at {hackingloop6@gmail . c o m} quite a number of times and he has never disappointed me. He has once help me get proof on my husband cheating activities on his iPhone .He does all types of mobile hack;get unrestricted and unnoticeable access to your partner/spouse/anybody's Facebook Account,email,Whatsapp,Text messages.He also makes changes in any database/website such as your college/university grades / improve credit scores..Getting the job done is as simple as sending to him via Email or text WhatsApp +1(484)540 - 0785, stating what you want to do. Sure he will help you.